Heilige voetmassage

Je krijgt wat je nodig hebt, door het te geven.

Een moment voor jezelf, ook dat is liefde.

In het artikel ‘onthaasten en massage’ lees je over de weldaden en voordelen van een massage.

Een massage hoeft niet per definitie een volledige lichaamsmassage te zijn; het hoeft niet te gebeuren door een ervaren massagetherapeut of door je partner; en het hoeft geen uur te duren.

 

Hieronder geef ik je graag een voorbeeld van hoe jij jouw heerlijk heilig massagemoment creëert. Alleen. Met jezelf. En een hele portie liefde.

1. Heilige Tijd

Zeg aan je huisgenoten dat je 15 (of misschien zelfs 20 of 30) minuten niet gestoord wil worden. De komende 15 minuten zijn jouw heilige tijd, en van jou alleen. Geen telefoon. Geen internet. Geloof me, de wereld zal niet vergaan de komende 15 minuten. En nee, het is niet egoïstisch om op een dag van 24 uren (of dus 1440 minuten) , even 15 minuten voor jezelf te nemen. Dat is slechts 1% van een dag.

Hou van jezelf.

Maak tijd voor jezelf.

 

2. Heilige Ruimte

Ga naar jouw kamer en steek een kaars aan. Neem een theelichtje, Noveenkaars, of een kaars die je nog ergens liggen hebt. Of investeer in een nieuwe grote kaars en doop deze als jouw kaars, voor jouw heilige tijd en jouw zelfliefde.

Naarmate je dit ritueel vaker doet, zal je merken dat enkel al het aansteken van de kaars, iets aan de energie in de ruimte verandert. Zorg ook voor een aangename en knusse temperatuur op de kamer.

 

3. Heilige Geuren

Misschien vind je het leuk om een aromabrander of geurlampje te gebruiken met je favoriete geur van dat moment. Wierook kan natuurlijk ook. Of je druppelt een paar druppels van jouw favoriete olie rechtstreeks in de kaars. Ook gedroogde kruiden werken prima. Heb je nog ergens lavendel of kamille? Munt, salie, rozemarijn, oregano,… Neem iets wat jou op dit moment aanspreekt. Als je dit vaker doet, zul je ook merken dat jouw geurvoorkeuren veranderen. Luister naar je gevoel.

kamille

4. Heilige Klanken

Leg een mooie rustige muziek op. Zelf luister ik graag naar muziek die is opgenomen in 528Hz (check youtube maar eens), en ik hou van Snatam Kaur, mantra’s,… maar evenzeer luister ik tijdens mijn zelfmassage naar mooie ballades, lichte popmuziek,…. Ook hier geldt: luister naar je gevoel.

 

5. Verwennerijtje voor achteraf

Neem alvast iets lekkers mee naar jouw ruimte voor achteraf. Een stukje cake of chocolade, een lekker kopje thee, glaasje fruitsap of waarom geen glaasje van je favoriete wijn? Ja, we mogen onszelf verwennen. En nee, het is geen zonde om in je eentje te genieten van iets lekkers.

 

6. Heilige Olie

Misschien heb je thuis een massageolie staan die je spaart voor speciale gelegenheden. Dan is dit de gelegenheid. Misschien wil je een speciale olie kopen voor jezelf. Kies hier bij voorkeur voor een kwalitatieve en biologische olie. Je mag jezelf verwennen met het beste wat de natuur te bieden heeft. Onthoud dat wat je op je lichaam smeert, ook in je bloed terecht komt. Dan wil je toch liever geen minderwaardige ingrediënten in je massageolie? Je kan natuurlijk ook inspiratie opdoen in mijn webshop of mij contacteren voor een massageolie specifiek op maat voor jouw persoonlijkheid. Ik help je hier graag bij.

Heb je niets bij de hand? Dan heb je misschien nog wat olijfolie staan. Ook dit kan je perfect gebruiken om te masseren, en is ook heilzaam bij bv. reumatische klachten; hoewel de sterke eigen geur van koudgeperste olijfolie voor veel mensen minder aangenaam is.

 

7. Heilige Adem

Zoals je misschien al merkte, zijn de eerste vijf minuten van jouw heilige tijd opgegaan aan het creëren van de juiste sfeer. Onderschat dit niet. Ook deze voorbereidingen zijn essentieel. Ze zenden een signaal naar jouw hersenen dat jij er op dit moment voor kiest om iets speciaal voor jezelf te doen. Doe daarom deze voorbereidingen bewust en met de nodige aandacht en liefde.

Ga zitten in een comfortabele positie. Kijk naar de vlam van je kaars. Hoor de mooie klanken van je favoriete muziek. Ruik de heerlijke geuren die jij hebt gekozen. En adem dan een paar keer bewust in, en vooral ook lang uit.

 

 

 

 

8. Heilige Aanrakingen

Doe wat van je heerlijke massageolie in je handen, en verdeel deze olie dan over een voet. Masseer je voet met je handen en deze heilige olie.

 

Aanrakingen doen wonderen.

 

Masseer met aandacht. De techniek is hierbij van minder belang. Wel de intentie.

Zorg voor jouw voet.

Ontdek alle plekjes van jouw voet.

Wat voelt goed? Waar zit spanning? Waar is het mals?

Je kan hard masseren, maar ik wil je hier vooral uitnodigen tot een zachte massage.

Geef liefde aan jouw voet.

Jouw voeten brengen je de hele dag naar waar je gaan wilt. Ze stappen, lopen, staan, springen, shotten, dansen, krullen,… om jou te behagen. Dat is jouw dank-je-wel-moment voor jouw voeten.

Verwen ze.

Geef ze zachtheid.

Lieve aanrakingen. Zoals je een babyvoetje zou masseren.

Masseer de bovenkant, en de onderkant. Voor en achter. Links en rechts. Vergeet ook niet de ruimte tussen de tenen.

Zacht.

Heel zacht.

Vol liefde.

Vol overgave.

Zacht.

Zacht.

Zacht.

 

Neem je tijd.

 

Adem zachtheid in en geef zachtheid aan je voet.

 

Als het voor jou ‘klaar’ voelt, neem dan heel even de tijd om het verschil te voelen tussen de voet die je net gemasseerd hebt, en de voet die nog niet aan de beurt kwam.

 

Herhaal dan bovenstaande massage met evenveel liefde, aandacht, zachtheid en overgave voor de andere voet.

Ook deze verdient al jouw liefde.

 

9. Nagenieten

Voorzie ook tijd om even na te genieten. Ook al duurt dit maar één minuut.

Adem.

Voel.

Misschien wil je even je ogen sluiten.

Misschien wil je even liggen.

Misschien wil je nog even verder genieten van de mooie muziek.

Misschien wil je iets opschrijven of tekenen. Het kan heel waardevol zijn om een soort belevingsdagboek bij te houden.

Vergeet ook zeker niet de lekkernijen die je voor jezelf hebt klaargezet. Eet/drink deze ook heel bewust op. Een kleine beloning voor jezelf. Omdat jij dat zeker verdient.

 

10. Heilige Lach

Glimlach en vat het dagelijkse leven terug aan.

 

Plan alvast een volgende afspraak met jezelf in je agenda. Misschien wil je dan wel een dank-je-wel-moment voor je handen creëren…

Pointer