Natuurlijke balans met Bachbloesemtherapie

Zowel privé als in mijn praktijk werk ik al jarenlang en succesvol met de genezende kracht van Bachbloesems. Deze bloesems passen perfect in mijn concept van pure natuurlijke geneeswijzen en hulpmiddelen om terug in jouw kracht te komen staan.

Wat zijn Bachbloesems?

Bachbloesems zijn vloeibare extracten van planten die een positieve werking hebben op belemmerende emoties en gemoedstoestanden zoals angst, neerslachtigheid, onzekerheid, stress, piekeren, overgevoeligheid,…

De bloesems hebben de eigenschappen om negatieve emoties om te buigen naar hun positieve pool. 

 

Zo zal vb. iemand met aanhoudende kwellende gedachten bij het innemen van bepaalde bloesems terug geestelijke helderheid en evenwicht ondervinden. Negatieve emoties worden niet onderdrukt maar omgebogen in hun positieve pool.

Bosrank
BosrankBachbloesems en hun grondlegger

Bachbloesems zijn vernoemd naar dokter Edward Bach, die begin 1900 deze geneeswijze ontwikkelde. Vanuit zijn klassieke scholing ondervond hij dat men zich in de traditionele geneeskunde teveel fixeert op de ziekte en te weinig op de persoonlijkheid van de mens.

 

Men deed iets met de symptomen en gevolgen van een ziekte maar zelden of nooit iets met de oorzaak ervan. Hij ging op zoek naar (en vond) een genezing die zacht, eenvoudig, pijnloos en efficiënt was, en die zich richtte op de oorzaak van het probleem.

Ziekte is een toestand waarin die harmonie geschaad wordt of waarbij er geen evenwicht meer is.

Bachbloesem dravik Apurelle
Dravik

Bach zag gezondheid als ‘harmonie tussen lichaam, ziel en omgeving’. Ziekte daarentegen omschreef hij als ‘een toestand waarin die harmonie geschaad wordt of een toestand waarin er geen evenwicht meer is’.

 

Hierdoor ontstaan spanningen, stoornissen en blokkades.


 

 

 

Deze toestand van energieverlies manifesteert zich aanvankelijk als een negatieve gedachte of als negatieve gevoelens.

Later kan zich dat manifesteren als een lichamelijke aandoening. Ziekte fungeert hierbij als laatste correctiemiddel. Het is een rood waarschuwingslampje dat aangeeft dat er iets moet veranderen.

 

De bedoeling van Bach was om het verstoorde evenwicht te herstellen en terug harmonie te creëren in het lichaam. De bloesems geven energie waar wij er tekort hebben.Zijn Bachbloesems veilig?

Bachbloesems zijn 100% natuurlijk en veilig.

 

De bloesems zijn niet verslavend, kennen geen bijwerkingen en kunnen probleemloos gecombineerd worden met elke andere behandeling of medicatie.

Ze zijn te gebruiken van baby tot bejaarde, en hebben ook zeer goede resultaten bij dieren.

Reuzebalsemien
ReuzenbalsemienHoe Bachbloesems gebruiken?

Apurelle Bachbloesem Welkom Energie

De dosering bedraagt 4 tot 6 x 4 druppels per dag, rechtstreeks onder de tong of opgelost in water.

 

Het belangrijkste is dat de innames gespreid zijn over de dag. Neem ze bijvoorbeeld ’s morgens bij het opstaan, tweemaal in de voormiddag, tweemaal in de namiddag en ’s avonds voor het slapengaan.

 

Voor goede resultaten neem je best een kuur van drie maanden. Maar dit is zeer persoonsgebonden. De eerste resultaten kan je reeds voelen na een paar dagen of weken, afhankelijk van persoon tot persoon.

 

Met één flesje van 50ml doe je ongeveer een maand.Welke Bachbloesems bestaan er?

Bach ontwikkelde 38 verschillende bloesemremedies, elk bedoeld voor een bepaalde gemoedstoestand of emotie.

 

Je kan deze remedies puur gebruiken. Ervaring leert echter dat het vaak een combinatie van verschillende bloesems is die juist heel doeltreffend werkt. Kant-en-klare mix of maatwerk?

Heel wat aanbieders van Bachbloesems verkopen je graag kant-en-klare mixen. Je selecteert de klacht en/of vult een vragenlijst in met jouw symptomen en de passende mix verschijnt.

Handig.

walnoot

Dit kan in sommige gevallen zeker een oplossing bieden. Ik denk bijvoorbeeld aan mensen die beseffen dat ze een bepaalde klacht hebben, en die Bachbloesems als remedie wel eens willen proberen, maar die nog niet zover zijn dat ze echt naar de oorzaak van het probleem willen/durven gaan. In dat geval kan een kant-en-klare mix al een eerste ondersteuning en verlichting brengen bij de klachten.

 

Echter, zoals ook hierboven beschreven, zit de ware kracht en meerwaarde van de Bachbloesems net in het feit dat ze wél op de oorzaak gaan werken. En oorzaken van klachten zijn heel persoonsgebonden. Zomaar er van uit gaan dat een bepaalde klacht sowieso met een specifieke Bachbloesemmix kan behandeld worden, lijkt mij vrij kort door de bocht en niet echt te stroken met de originele intenties en doeltreffende werkwijzes van de bloesems zelf.

Twee personen kunnen allebei dezelfde stressgerelateerde klachten ervaren (hoofdpijn, slapeloosheid, prikkelbaar,…) , maar zullen door hun persoonlijkheid, karakter, werk- en leefomstandigheden wel een heel andere Bachbloesemmix nodig hebben.

Ik ben daarom zeker voorstander van een mix op maat voor jouw klacht, die gelinkt is aan jouw persoonlijkheid en jouw situatie.

Cichorei
Chicorei

Wil je echter toch een eerste kennismaking met de bloesems, zonder dat je een persoonlijk contact wenst om dieper in te gaan op jouw situatie, dan heb ik daar alle begrip en alle respect voor. Hulp werkt immers het best op het moment dat jij er helemaal klaar voor bent. Om die reden vind je in mijn webshop wel een beperkt aanbod van kant-en-klare mixen die vrij algemeen ondersteunend zullen werken.

Apurelle Lariks
Lariks

Wil je graag een mix die op dit moment voor jou specifiek het meest doeltreffend is, laat je dan niet verleiden tot de kant-en-klare mixen, maar vraag een consult bij een ervaren Bachbloesemtherapeut.

Je mag hierbij kritisch zijn, want kennis over de Bachbloesems en hun werking gaat verder dan enkel het aanbieden van mooie promotiepakketten.

Onthaasten en zacht zijn voor jezelf is ook soms gewoon hulp durven en kunnen vragen.

 

Loop je ergens tegenaan?

Weet je niet waar te beginnen in al die bloesems?

 

Geen paniek. Ik ben slechts een mail van jou verwijderd.

 

Neem vrijblijvend contact met mij op en dan kijken we samen of en hoe de bloesems jou kunnen ondersteunen.

 

Op de pagina Bachbloesemtherapie kan je alvast kennismaken met de werking van de 38 verschillende bloesems.

Pointer