Onthaasten en massage

Een moment voor jezelf. Ook dat is Liefde.  Ook dat is onthaasten.

Leef jij in je hoofd of in je lichaam?

Je lichaam is je verpakking, je vervoermiddel én je bron van informatie.

In tegenstelling tot woorden en gedachten, kan een lichaam niet liegen. Je lichaam weet te allen tijde wat goed en niet goed voor jou is. Jouw lichaam heeft een geheugen en jouw lichaam heeft, misschien wel als meest belangrijke, het beste met jou voor.

 

In onze huidige maatschappij ligt de nadruk echter vooral op de streek van het hoofd. Plannen, organiseren, bedenken, herinneren, kijken, luisteren en slikken wat ons voorgekauwd wordt. We leven, gemiddeld, voor 90% in ons hoofd.

En wat dan met de rest van ons lichaam? Is dit slechts een aanhangsel van ons hoofd? Hoe komt het dan dat de meest vitale organen zoals ons hart, maag, darmen, longen, lever, nieren,… niet in ons hoofd zitten?

 

Het wordt hoog tijd dat we terug contact maken met ons lichaam. Met ons totale lichaam. En luisteren naar de waardevolle informatie die daarin verborgen ligt.

Jouw lichaam weet beter dan welke coach, therapeut of dokter dan ook wat goed voor jou is.

Maak contact met jouw lichaam. Luister ernaar. Respecteer het. Verzorg het. Behandel het als jouw beste vriend.

Waarom massage?

Massage is een ideale vorm om terug contact en voeling te krijgen met je lichaam.

 

Het is een moment waar je zelf even helemaal niets hoeft te doen. Zelfs je denken wordt uitgenodigd om even een pauze te nemen; voor velen een ware uitdaging.

 

De massagetherapeut behandelt met zorg, respect en aandacht jouw lichaam. Alle lichaamsdelen (met uitzondering van de intieme delen) worden tijdens een massagebehandeling terug wakker gemaakt.

Ga zelf maar eens na: knijp of klop gedurende 30 seconden met jouw linkerhand in jouw rechterarm. Voel, na 30 seconden, het verschil tussen linker- en rechterarm. Welk verschil voel je? Kan je voelen dat er in de ene arm meer ‘leven’ zit?

 

Welke voordelen heeft een massage?

Even bewust tijd maken om je lichaam en geest te ontspannen en je over te geven aan een deugddoende massage.

Mooi meegenomen is dat een massage, naast het ontspannende gevoel, ook een heleboel bijkomende positieve effecten heeft op het lichaam en de geest.  In andere culturen is men vaak al veel meer vertrouwd met de gezonde werking van een massage, en maakt deze onderdeel uit van het dagelijkse leven. Bij ons wordt massage meestal nog gezien als een luxe-moment of een verwennerijtje. Nochtans biedt een massage heel wat voordelen voor het lichaam.

Enkele voordelen van massage:

Gezond worden en blijven dankzij massage is dus zeker niet uit de lucht gegrepen. Regelmatig gemasseerd worden, biedt voordelen voor de gezondheid, zowel op lichamelijk als geestelijk vlak.

Welk type massage past bij jou?

De tijd dat men enkel kon kiezen tussen een Zweedse of een Thaise massage, is al lang gepasseerd. Steeds meer massagesalons en – therapeuten bieden een brede waaier aan verschillende massagesoorten aan, gaande van hotstone naar ayurvedische massage, en van Reikimassage tot lomi lomi.

 

Maar welke massage past nu het best bij jou?

Vooreerst is het belangrijk te weten dat elke massage (goed uitgevoerd) vrijwel hetzelfde doel en effect heeft. Er treedt een algemeen gevoel van ontspanning op, blokkades (zowel fysiek als emotioneel) worden opgeheven of soepeler gemaakt en er komt meer lichaamsbewustzijn. Er zijn uiteraard nog veel meer voordelen aan een massage verbonden, die je kan nalezen bij de rubriek ‘wat zijn de voordelen van een massage’.

Als je nog nooit een massage hebt gekregen, is het misschien leuk om te beginnen met een algemene ontspannende lichaamsmassage. Op die manier leer je kennismaken met deze mooie therapievorm en kan je voor jezelf achterhalen wat voor jou goed en extra goed voelt.

Je leert ook jouw massagetherapeut kennen en kan hem/haar vragen welke andere soorten van massages er mogelijk zijn en wat die precies inhouden.

Sommige mensen worden enthousiast als ze horen over een voetmassage, terwijl anderen daar juist van zouden weglopen.

Vertrouw ook hier terug op de signalen van je lichaam. En als je het echt niet weet, probeer dan gewoon eens verschillende soorten massage. Leer hierbij open staan en ontvankelijk zijn voor de weldaden van een massage en gun jezelf dat moment.

Heb je specifieke wensen of klachten (vb. migraine, recente operatie, altijd koude voeten, enz.) bespreek die dan altijd vooraf met jouw massagetherapeut zodat hij/zij de therapie hierop kan afstemmen.

Een goede massagetherapeut is tijdens de massage met zijn/haar aandacht onvoorwaardelijk bij jou. En dat voel je.

 

Wat maakt een massage bij Apurelle uniek?

Even niet geven en alleen maar ontvangen. Kan jij dat?
Apurelle blad

Weet dat een massagebehandeling eigenlijk al start op het moment dat jij een afspraak bij mij maakt. Misschien duurt het dan nog dagen, of weken alvorens je effectief langskomt voor de behandeling, maar op het moment dat de afspraak wordt vastgelegd, is er al een eerste stap naar onthaasting gezet.

De dag van de afspraak, nog voor jij er bent, bereid ik graag de ruimte voor. Niet alleen wordt de temperatuur aangenaam afgesteld en wordt er gekeken voor een passende muziek (zie ook het artikel ‘liefde voor muziek’), maar ook wordt de ruimte geïoniseerd met een passende etherische olie en stem ik mij al op jou, als persoon, af.

Bij aankomst, word je  hartelijk verwelkomd in mijn onthaastingspraktijk. Deze is gelegen in het mooie en rustige krekengebeid van Sint-Jan-in-Eremo; een ideale omgeving dus om te komen onthaasten.

 

Mijn onthaastingsruimte en –praktijk bevindt zich in mijn huis, waar ik samen met mijn gezin woon. Je komt dus niet binnen in een kunstmatige of onpersoonlijke ruimte, maar je betreedt een huiselijke sfeer, waar je welkom bent zoals je bent.  Wij, als gezin, aanvaarden elkaar zoals we zijn, en zo zal ook jij door mij aanvaard worden zoals je bent, in al jouw facetten.

Daarbij komt dat de massages bij Apurelle telkens ondersteund worden door het gebruik van zuivere etherische oliën, die krachtig werken op lichaam en geest. (meer informatie omtrent etherische olie kan je lezen in het artikel ‘aromatherapie’). Elke massage-olie wordt ter plaatse en op maat gemaakt, zodat elke behandeling uniek is en tegemoet komt aan die wensen of noden die op dat moment het meest bij jou leven. De olie bestaat enkel uit 100% biologische ingrediënten.

Terwijl ik de olie voor jou samenstel, kan jij rustig plaatsnemen op de massagetafel. De meeste massages gebeuren op jouw naakte lichaam (ondergoed wordt wel aangehouden). Op die manier kan de genezende olie ook effectief goed in jouw lichaam binnendringen, en kan je ten volle het positieve effect van de massage ondergaan. Alles gebeurt hierbij in een veilige en respectvolle omgeving.

Elke persoon, en dus ook elke massage, is uniek. Er kan gekozen worden om te beginnen met de achterkant, of met de voorkant van het lichaam. Evenzo kunnen we kiezen om te werken van de voeten naar het hoofd toe, of juist andersom.

Welke volgorde er ook gekozen wordt; weet dat dit jouw moment is. Jouw onthaasting. Jouw ontspanning. Jouw cadeau voor jezelf.

Na de massage laat ik je even alleen om rustig na te genieten.

Eenmaal terug aangekleed, kunnen we kort nog even ervaringen uitwisselen, en geef ik je graag wat extra informatie over de door jouw gekozen massageolie.

 

Cadeautje na de massage

Op het einde van de behandeling, krijg je van mij ook een flesje gepersonaliseerde massage-olie mee naar huis. Deze is ideaal voor vb. een voetmassage en hiermee kan je ook het positieve effect van de gekregen massage thuis nog verlengen.

 

Gun jij jezelf deze ervaring? Stel dan niet uit om een afspraak met mij te maken.

 

Apurelle: de plaats waar ik vanuit mijn hart alle aandacht heb voor jou.

Pointer